Ήρθαν τα νέα Google Core Web Vitals και δε μπορεί να τα αγνοήσει κανένα website

Google Core Web Vitals

Το Google Core Web Vitals είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την ανάλυση της υγείας και της απόδοσης SEO ενός ιστότοπου. Αυτό το εργαλείο παρέχει πληροφορίες όπως χρόνος φόρτωσης, ταχύτητα σελίδας και άλλες πληροφορίες ποιότητας ιστότοπου.

Η αναφορά Core Web Vitals εξετάζει τους ακόλουθους τομείς για να καθορίσει εάν ο ιστότοπός σας λειτουργεί καλά:

  • Αρχική σελίδα
  • Ταχύτητα ιστότοπου
  • Εμπειρία σε κινητά
  • Ταχύτητα κινητού
  • Ποσοστό εγκατάληψης (bounce rate)

Πως λειτουργεί;

Το Google’s Core Web Vitals είναι ένα σύνολο εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την απόδοση S.E.O. του ιστότοπού σας. Ελέγχει πολλά πράγματα που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας, όπως ανίχνευση, ευρετηρίαση, φιλικότητα προς κινητά και πολλά άλλα. Αυτοί οι έλεγχοι αποτελούν μέρος των οδηγιών των Οδηγιών αξιολόγησης ποιότητας αναζήτησης Google.

Εάν δεν λαμβάνετε την επισκεψιμότητα και τις βαθμολογίες που θέλετε ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ευρετηρίαση ή την ανίχνευση, αυτοί είναι μερικοί πολύτιμοι πόροι για την ανάλυση του τι μπορεί να συμβαίνει με τον ιστότοπό σας.

Το Google Core Web Vitals είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης που χρησιμοποιεί η Google για να κατατάξει τους πιο σημαντικούς παράγοντες στον αλγόριθμό τους. Περιλαμβάνει πτυχές όπως ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου, ποιότητα περιεχομένου και backlinks.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η Google κατέστησε σαφές ότι η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά τον καθορισμό των βαθμολογιών. Εάν ο ιστότοπός σας φορτωθεί για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα, θα τιμωρηθεί από την Google. Ένας τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι η χρήση πρόσθετων προσωρινής μνήμης όπως το WP Rocket. Βελτιστοποιούν τις ταχύτητες φόρτωσης σελίδων, εξαλείφοντας τυχόν περιττά αρχεία στον διακομιστή ή στο CDN και αποθηκεύοντας τα προσωρινά στην τοπική μηχανή του επισκέπτη, ώστε να μην χρειάζεται να τα κατεβάζουν ξανά όταν επισκέπτονται ξανά τον ιστότοπό σας στο μέλλον.

Όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας, εστιάστε σε τρία πράγματα: Ταχύτητες φόρτωσης σελίδας, ποιότητα περιεχομένου και backlinks.

Παράδειγμα βελτιστοποίησης website σε ταχύτητα

OPTIMIZED WEBSITE FOR GOOGLE WEB VITALS

www.logo4start.com

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Κατσιγιώργης Παύλος
Κατσιγιώργης Παύλος

Art & Creative Director / Owner στο smartgraphic | creative studio
Κατσιγιώργης Παύλος | γραφίστας εντύπου / web designer. Digital Marketing expert σε Google Ads. Design Blogger στο www.smartgraphic.gr και στο 2ο site μας που αφορά σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου μέσω internet www.logo4start.com.
Hobby μας, οι βόλτες στο πράσινο (αν είναι και πορτοκαλεώνες ακόμη καλύτερα) με το χασκάκι μας τη Λίζα και μπασκετάκι με φίλους.

Προτεινόμενα:

Ζητήστε Προσφορά 

Επικοινωνία

smartgraphic | creative studio

Τομπάζη 64-66, Πλατεία Πηγάδας, Τ.Κ. 185 37 Πειραιάς

E-mail επικοινωνία στο:

info@smartgraphic.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία

Παρέχουμε επιλεκτικά τηλεφωνική επικοινωνία λόγω φόρτου εργασίας. Επικοινωνήστε μέσω e-mail ή με φόρμα αιτήματος προσφοράς, αρχικά.

Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης

Λόγω Covid-19, συναντήσεις γίνονται μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ. Συμπληρώστε τη φόρμα αιτήματος προσφοράς και θα σας σταλούν στοιχεία σύνδεσης.

Xρειάζεστε σχεδιασμό λογoτύπου;

Δείτε την αποκλειστική σελίδα μας για σχεδιασμό λογοτύπου: www.logo4start.com ή ξεκινήστε συμπληρώνοντας, το ερωτηματολόγιο εδώ.

Ζητήστε προσφορά

Λαβαίνετε απάντηση εντός 48 ωρών σε εργάσιμες ημέρες & ώρες

Follow us!

© 2021 Design & Construction by Pavlos Katsigiorgis / Σχεδιασμός Λογοτύπου από logo4start.com