Λογότυπα για παιδιά και δημιουργικό σκεπτικό

Που εστιάζουμε στα λογότυπα για παιδιά


Πολλοί από τους βασικούς κανόνες που ισχύουν στην εικόνα που πρέπει να σηματοδοτούν τα επαγγελματικά λογότυπα επιχειρήσεων δεν εφαρμόζονται απαραίτητα σε λογότυπα που πρέπει να είναι φιλικά στην οπτική ματιά των παιδιών.

Αναμφίβολα τη προσέγγιση και την αγορά της υπηρεσίας ή του προϊόντος την επιτελούν γονείς και ενήλικες αλλά από τη στιγμή που δρουν “εκ μέρους” των παιδιών ισχύει μια διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση στο δημιουργικό σκεπτικό και σχεδιασμό.

Δείτε δείγματα σε σχεδιασμό από το γραφίστα Κατσιγιώργη Παύλο και της σχεδιαστική υπηρεσία λογοτύπου μέσω internet του smartgraphic | creative studio και από το website Logo4start.com | λογότυπα από γραφίστα.

Δείγματα σε λογότυπα: παιδιάτρου, παιδότοπου, παιδικών κατασκηνώσεων, κέντρου λογοθεραπείας και ειδικών μαθήσεων καθώς και φροντιστηρίου.

Δημιουργικό σκεπτικό


Βασικές αρχές στο δημιουργικό σκεπτικό που αφορούν λογότυπα για παιδιά, έχουν να κάνουν με τη στρατηγική που ακολουθούμε στο σχεδιασμό:

  • Τα λογότυπα για παιδιά μπορούν να έχουν  αρκετά περισσότερα από 2 ή 3 χρώματα που έχουν τα κλασσικά λογότυπα επιχειρήσεων
  • Πρέπει να αποδίδουν στο concept τους τη χαρά και κίνηση
  • Χρωματικά προτιμούνται ζωηρά χρώματα κυρίως θερμού φάσματος. Και οι παλ αποχρώσεις επίσης μπορούν να επιλεχθούν ως χρωματική παλέτα.
  • Οι φόρμες τους πρέπει να έχουν ελευθερία και όχι αυστηρές γραμμές και σχήματα
  • Οι γραμματοσειρές μπορούν να script ή handwriting τύπου (χωρίς να αποτελεί κανόνα) που προσδίδουν το ασύμμετρο και το παιδικό ως εικόνα
  • Στοιχείο έκπληξης που περιγράφει δημιουργικά την υπηρεσία αλλά ταυτόχρονα είναι κατανοητό από παιδί έως και ενήλικα 
  • Σήματα από cartoon τύπου χαρακτήρες ή ζωάκια επίσης είναι κατάλληλα ανάλογα το concept

Δείγματα σε επαγγ. κάρτες


 

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!

Picture of Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας &  web designer
Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας & web designer

Art & Creative Director / Owner στο smartgraphic | creative studio
Κατσιγιώργης Παύλος | γραφίστας εντύπου / web designer. Digital Marketing expert σε Google Ads & Social Media. Design Blogger στο www.smartgraphic.gr και στο 2ο site μας που αφορά σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου μέσω internet www.logo4start.com.
Εμπνέομαι από τις βόλτες στο πράσινο παρέα με την Έλενα μου και τη Λίζα το χασκάκι μας. Ηobby μου, το μπασκετάκι με φίλους.
Moto μας: "Design is creativity with strategy"

Προτεινόμενα:

Ζητήστε Προσφορά από Online Γραφίστα

Επικοινωνία

smartgraphic | creative studio

Γραφίστας Online & Web Designer
Τομπάζη 64-66, Πλατεία Πηγάδας, Τ.Κ. 185 37 Πειραιάς

E-mail επικοινωνία

info@smartgraphic.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία

Παρέχουμε επιλεκτικά τηλεφωνική επικοινωνία λόγω φόρτου εργασίας. Επικοινωνήστε μέσω e-mail ή με φόρμα αιτήματος προσφοράς, αρχικά.

Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ

Συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ. Συμπληρώστε τη φόρμα "Ζητήστε προσφορά" για μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί και θα σας σταλούν στοιχεία σύνδεσης.

Xρειάζεστε σχεδιασμό λογoτύπου?

Δείτε την αποκλειστική σελίδα μας για σχεδιασμό λογοτύπου online: www.logo4start.com. Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο ενημέρωσης, εδώ.

Ζητήστε προσφορά

Λαβαίνετε απάντηση εντός 48 ωρών σε εργάσιμες ημέρες & ώρες

Follow us!

© 2021 Design & Construction by Pavlos Katsigiorgis / Σχεδιασμός Λογοτύπου από logo4start.com