Ήρθαν τα νέα Google Core Web Vitals

Google Core Web Vitals

Το Google Core Web Vitals είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την ανάλυση της υγείας και της απόδοσης SEO ενός ιστότοπου. Αυτό το εργαλείο παρέχει πληροφορίες όπως χρόνος φόρτωσης, ταχύτητα σελίδας και άλλες πληροφορίες ποιότητας ιστότοπου.

Η αναφορά Core Web Vitals εξετάζει τους ακόλουθους τομείς για να καθορίσει εάν ο ιστότοπός σας λειτουργεί καλά:

  • Αρχική σελίδα
  • Ταχύτητα ιστότοπου
  • Εμπειρία σε κινητά
  • Ταχύτητα κινητού
  • Ποσοστό εγκατάληψης (bounce rate)

Πως λειτουργεί;

Το Google’s Core Web Vitals είναι ένα σύνολο εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την απόδοση S.E.O. του ιστότοπού σας. Ελέγχει πολλά πράγματα που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας, όπως ανίχνευση, ευρετηρίαση, φιλικότητα προς κινητά και πολλά άλλα. Αυτοί οι έλεγχοι αποτελούν μέρος των οδηγιών των Οδηγιών αξιολόγησης ποιότητας αναζήτησης Google.

Εάν δεν λαμβάνετε την επισκεψιμότητα και τις βαθμολογίες που θέλετε ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ευρετηρίαση ή την ανίχνευση, αυτοί είναι μερικοί πολύτιμοι πόροι για την ανάλυση του τι μπορεί να συμβαίνει με τον ιστότοπό σας.

Το Google Core Web Vitals είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης που χρησιμοποιεί η Google για να κατατάξει τους πιο σημαντικούς παράγοντες στον αλγόριθμό τους. Περιλαμβάνει πτυχές όπως ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου, ποιότητα περιεχομένου και backlinks.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η Google κατέστησε σαφές ότι η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά τον καθορισμό των βαθμολογιών. Εάν ο ιστότοπός σας φορτωθεί για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα, θα τιμωρηθεί από την Google. Ένας τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι η χρήση πρόσθετων προσωρινής μνήμης όπως το WP Rocket. Βελτιστοποιούν τις ταχύτητες φόρτωσης σελίδων, εξαλείφοντας τυχόν περιττά αρχεία στον διακομιστή ή στο CDN και αποθηκεύοντας τα προσωρινά στην τοπική μηχανή του επισκέπτη, ώστε να μην χρειάζεται να τα κατεβάζουν ξανά όταν επισκέπτονται ξανά τον ιστότοπό σας στο μέλλον.

Όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας, εστιάστε σε τρία πράγματα: Ταχύτητες φόρτωσης σελίδας, ποιότητα περιεχομένου και backlinks.

Παράδειγμα βελτιστοποίησης website σε ταχύτητα

optimized website for google web vitals

www.logo4start.com

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!

Picture of Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας &  web designer
Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας & web designer

Art & Creative Director / Owner στο smartgraphic | creative studio
Κατσιγιώργης Παύλος | γραφίστας εντύπου / web designer. Digital Marketing expert σε Google Ads & Social Media. Design Blogger στο www.smartgraphic.gr και στο 2ο site μας που αφορά σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου μέσω internet www.logo4start.com.
Εμπνέομαι από τις βόλτες στο πράσινο παρέα με την Έλενα μου και τη Λίζα το χασκάκι μας. Ηobby μου, το μπασκετάκι με φίλους.
Moto μας: "Design is creativity with strategy"

Προτεινόμενα:

Ζητήστε Προσφορά από Online Γραφίστα

Επικοινωνία

smartgraphic | creative studio

Γραφίστας Online & Web Designer
Τομπάζη 64-66, Πλατεία Πηγάδας, Τ.Κ. 185 37 Πειραιάς

E-mail επικοινωνία

info@smartgraphic.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία

Παρέχουμε επιλεκτικά τηλεφωνική επικοινωνία λόγω φόρτου εργασίας. Επικοινωνήστε μέσω e-mail ή με φόρμα αιτήματος προσφοράς, αρχικά.

Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ

Συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ. Συμπληρώστε τη φόρμα "Ζητήστε προσφορά" για μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί και θα σας σταλούν στοιχεία σύνδεσης.

Xρειάζεστε σχεδιασμό λογoτύπου?

Δείτε την αποκλειστική σελίδα μας για σχεδιασμό λογοτύπου online: www.logo4start.com. Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο ενημέρωσης, εδώ.

Ζητήστε προσφορά

Λαβαίνετε απάντηση εντός 48 ωρών σε εργάσιμες ημέρες & ώρες

Follow us!

© 2021 Design & Construction by Pavlos Katsigiorgis / Σχεδιασμός Λογοτύπου από logo4start.com