Έτοιμα λογότυπα ή επαγγελματικός σχεδιασμός από γραφίστα;

Το δίλημμα: “έτοιμα λογότυπα ή να μου σχεδιάσει το λογότυπο γραφίστας” μοιάζει με το πόσο σοβαρά βλέπει κανείς τη προοπτική της επιχειρηματικής του προσπάθειας.

Αναμφίβολα η σωστή εικόνα δίνει ταυτότητα και και λέει την ιστορία της εταιρείας με ένα σαφή και εύκολα αναγνωρίσιμο τρόπο. Δίνει το στίγμα και καλείται να τοποθετηθεί σε μια ανταγωνιστική αγορά που οι ήδη υπάρχοντες παίκτες έχουν καταλάβει τις σχετικές τους θέσεις.

Μπορεί λοιπόν μια κοινότυπη και πολυφερεμένη εικόνα ενός έτοιμου λογοτύπου να κάνει τη διαφορά;

Σαφώς και όχι, γι’ αυτό και η ανάθεση σε επαγγελματία γραφίστα του σχεδιασμού   λογοτύπου είναι μια επένδυση που είναι σοφό να υπολογίσει ο επιχειρηματίας στο πλάνο του.

Πλεονεκτήματα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όταν σχεδιάζει το λογότυπο, επαγγελματίας γραφίστας:

  1. Ο γραφίστας σχεδιάζει το λογότυπο για να ανταποκρίνεται στο κοινό (target group) που απευθύνεσε. Δεν είναι γνώμονας στο σχεδιασμός το “μ’ αρέσει / δε μ’ αρέσει” αλλά το “τι είναι κατάλληλο ή τι δεν είναι κατάλληλο” βάση της τοποθέτησης που θέλει να επιδιώξει η επιχείρηση στην αγορά.
  2. Ο γραφίστας ακούει πρώτα για να ενημερωθεί για την επιχείρηση και το πλάνο της και δρα συμβουλευτικά στη σχεδιαστική κατεύθυνση ως αναφορά την εικόνα της επιχείρησης. Συνήθως τα έτοιμα λογότυπα, σου δίνουν να διαλέξεις σύμβολο και γραμματοσειρά που “φαντάζεσαι πιθανότατα” ότι θα είναι σωστά για την επιχείρηση με ένα πολύ γενικό τρόπο. Χωρίς κανένα στοιχείο έκπληξης που δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον. Ενώ πάρα πολλοί ακόμη σαφώς και έχουν διαλέξει ίδια σήματα με εσένα χάνοντας με αυτό το τρόπο τη μοναδικότητα στην  εικόνα.
  3. Ο επαγγελματίας γραφίστας σου παραδίδει ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να προχωρήσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή του λογοτύπου σε επιγραφή, επαγγελματική κάρτα, social media, ιστοσελίδα με εγχειρίδιο σωστής χρήσης καθώς και τα χρωματικά μοντέλα που περιλαμβάνονται. Στα έτοιμα λογότυπα παραλαμβάνεις κάτι περιορισμένου χειρισμού του, ως αρχείο που πιθανότατα θα χρειαστεί έναν ειδικό για να σε βοηθήσει να μετατραπεί σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σαφώς και τα έτοιμα λογότυπα δεν είναι η λύση για αυτό που αποτελεί περιουσιακό και άυλο στοιχείο της επιχείρησης. Η εικόνα της, το λογότυπο της.

Επαγγελματικά λογότυπα από γραφίστα

Δείτε δείγματα σε σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου από το γραφίστα του smartgraphic | creative studio. Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε και πρότασης στη κατεύθυνση του σχεδιασμού.

Δείτε περισσότερα δείγματα: www.logo4start.com | λογότυπα από γραφίστα μέσω internet

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!

Picture of Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας &  web designer
Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας & web designer

Art & Creative Director / Owner στο smartgraphic | creative studio
Κατσιγιώργης Παύλος | γραφίστας εντύπου / web designer. Digital Marketing expert σε Google Ads & Social Media. Design Blogger στο www.smartgraphic.gr και στο 2ο site μας που αφορά σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου μέσω internet www.logo4start.com.
Εμπνέομαι από τις βόλτες στο πράσινο παρέα με την Έλενα μου και τη Λίζα το χασκάκι μας. Ηobby μου, το μπασκετάκι με φίλους.
Moto μας: "Design is creativity with strategy"

Προτεινόμενα:

Ζητήστε Προσφορά από Online Γραφίστα

Επικοινωνία

smartgraphic | creative studio

Γραφίστας Online & Web Designer
Τομπάζη 64-66, Πλατεία Πηγάδας, Τ.Κ. 185 37 Πειραιάς

E-mail επικοινωνία

info@smartgraphic.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία

Παρέχουμε επιλεκτικά τηλεφωνική επικοινωνία λόγω φόρτου εργασίας. Επικοινωνήστε μέσω e-mail ή με φόρμα αιτήματος προσφοράς, αρχικά.

Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ

Συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ. Συμπληρώστε τη φόρμα "Ζητήστε προσφορά" για μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί και θα σας σταλούν στοιχεία σύνδεσης.

Xρειάζεστε σχεδιασμό λογoτύπου?

Δείτε την αποκλειστική σελίδα μας για σχεδιασμό λογοτύπου online: www.logo4start.com. Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο ενημέρωσης, εδώ.

Ζητήστε προσφορά

Λαβαίνετε απάντηση εντός 48 ωρών σε εργάσιμες ημέρες & ώρες

Follow us!

© 2021 Design & Construction by Pavlos Katsigiorgis / Σχεδιασμός Λογοτύπου από logo4start.com