Υψηλή κατάταξη στη Google. Πως γίνεται τελικά;

SEO σχεδιασμός ιστοσελίδας 5 συμβουλές

S.E.O. σχεδιασμός ιστοσελίδας

Παλιότερα αυτό θα ήταν αρκετά εύκολο ερώτημα στο να απαντηθεί. Σήμερα όμως οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει αρκετά πιο εξελιγμένες. Για παράδειγμα η μηχανή της Google χρησιμοποιεί πάνω από 200 κριτήρια για τις αναζητήσεις της και τον αλγόριθμο αποτελεσμάτων. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να είμαστε καλά πληροφορημένοι για τους 5 βασικότερους παράγοντες που παίζουν ρόλο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google διαχρονικά ανεξαρτήτως αλλαγών που θα προκύπτουν μελλοντικά στον αλγόριθμο:
 

1. Keywords VS Ανταγωνισμός

Keywords = λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιούνται ως όροι αναζήτησης. Σε απλά λόγια δηλαδή αν η σελίδα σας περιέχει αρκετές φορές και σε σημαντικά σημεία τα keywords τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα πετύχετε. Βέβαια όσο πιο δημοφιλή και ανταγωνιστικά keywords χρησιμοποιείτε τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν αρκετά sites και blogs που χρησιμοποιούν τα ίδια keywords με εσάς κάνοντας το SEO σας πιο δύσκολο.
Ψάξτε και τα λιγότερο ανταγωνιστικά keywords που επίσης μπορούν να φέρουν επισκεψιμότητα. Επιλέξτε λοιπόν συνετά τα keywords σας και αρχίστε να μοιράζεται σχετικό περιεχόμενο.

2. Social Media Signals

Έχει αποδειχτεί ότι τα “Social Signals” δηλαδή τα likes, shares, comments, views, tweets λαμβάνονται πλέον υπ’ όψη σοβαρά από τις μηχανές αναζήτησης, πολύ περισσότερο από ότι παλιότερα. Άρα απαραιτήτως συνδέστε την ιστοσελίδα σας με τα social media. Επίσης δώστε την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να διαμοιράσουν το περιεχόμενο σας σε Facebook, Twitter, LinkedIn και Google+ προσθέτοντας share κουμπιά.

3. Ποιοτικό & ανανεωμένο περιεχόμενο

Η Google από το 2011 και μετά έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο στο χώρο του SEO. Με τις τρεις τελευταίες της αναβαθμίσεις Panda, Penguin και Humingbird βαθμολογεί υψηλότερα την ποιότητα και το ανανεωμένο περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Έτσι λοιπόν πρέπει να δημοσιεύετε συνεχώς νέο και ποιοτικό περιεχόμενο ώστε να βελτιώσετε την κατάταξη σας. Κατά βάση όσο περισσότερο content δημοσιεύετε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Σημαντικό κριτήριο για τις μηχανές αποτελούν οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις καθώς και τα links προς το περιεχόμενο σας.

Για τις μηχανές αναζήτησης ισχύει το: “Content is King” & “Google Loves Text”

4. Ύπαρξη backlinks

Η Google αντιλαμβάνεται τα links (σύνδεσμοι) σαν θετικές ψήφους προς το website και το περιεχόμενο σας. Άρα όσο περισσότερα links έχετε προς το site σας τόσο το καλύτερο και μάλιστα όταν αυτά προέρχονται από σελίδες με αξιοσέβαστo page rank.
Προσοχή όμως. Μην αγοράζετε links (black hat s.e.o τεχνικές) που κάποιοι θα σας προσφέρουν προσπαθώντας να να ξεγελάσετε την Google. Τα τελευταία χρόνια o αλγόριθμος της, εντοπίζει και τιμωρεί αυτές τις ενέργειες διαγράφοντας sites που το κάνουν αυτό στα αποτελέσματα αναζήτησης.

5. Page Speed

Όταν ένα site είναι πολύ φορτωμένο με εικόνες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί ή ακόμη χειρότερα βρίσκεται σε αργό server με αποτέλεσμα να αργεί να φορτώσει, οι χρήστες τις περισσότερες φορές εγκαταλείπουν τη προσπάθεια αναμονής. Η Google το γνωρίζει αυτό και το προσμετρά πολύ στα αποτελέσματα της ως εμπειρία χρήσης των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Εμείς στο Δημιουργικό Γραφείο SmartGraphic.gr και στις ιστοσελίδες που φιλοξενούμε φροντίζουμε να παρέχουμε είτε αποκλειστικού server (VPS) είτε shared servers με SSD ταχύτατους δίσκους μεγάλη ποσότητα RAM, επεξεργαστικής ισχύ και προστασίας anti-spam και antivirus.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή όμορφων και λειτουργικών ιστοσελίδων είναι το κομμάτι που φαίνεται. Σε τι server βρίσκεται το web hosting και τι technical support υπάρχει είναι κάτι που δε φαίνεται αλλά αποτελεί υποδομή.

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!

Picture of Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας &  web designer
Κατσιγιώργης Παύλος - online γραφίστας & web designer

Art & Creative Director / Owner στο smartgraphic | creative studio
Κατσιγιώργης Παύλος | γραφίστας εντύπου / web designer. Digital Marketing expert σε Google Ads & Social Media. Design Blogger στο www.smartgraphic.gr και στο 2ο site μας που αφορά σχεδιασμό επαγγελματικού λογοτύπου μέσω internet www.logo4start.com.
Εμπνέομαι από τις βόλτες στο πράσινο παρέα με την Έλενα μου και τη Λίζα το χασκάκι μας. Ηobby μου, το μπασκετάκι με φίλους.
Moto μας: "Design is creativity with strategy"

Προτεινόμενα:

Ζητήστε Προσφορά από Online Γραφίστα

Επικοινωνία

smartgraphic | creative studio

Γραφίστας Online & Web Designer
Τομπάζη 64-66, Πλατεία Πηγάδας, Τ.Κ. 185 37 Πειραιάς

E-mail επικοινωνία

info@smartgraphic.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία

Παρέχουμε επιλεκτικά τηλεφωνική επικοινωνία λόγω φόρτου εργασίας. Επικοινωνήστε μέσω e-mail ή με φόρμα αιτήματος προσφοράς, αρχικά.

Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ

Συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ. Συμπληρώστε τη φόρμα "Ζητήστε προσφορά" για μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί και θα σας σταλούν στοιχεία σύνδεσης.

Xρειάζεστε σχεδιασμό λογoτύπου?

Δείτε την αποκλειστική σελίδα μας για σχεδιασμό λογοτύπου online: www.logo4start.com. Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο ενημέρωσης, εδώ.

Ζητήστε προσφορά

Λαβαίνετε απάντηση εντός 48 ωρών σε εργάσιμες ημέρες & ώρες

Follow us!

© 2021 Design & Construction by Pavlos Katsigiorgis / Σχεδιασμός Λογοτύπου από logo4start.com